I 1962 startede Siegfried Jensen sin forretning med salg af ækvivalente diesel reservedele fra Italien. Firmaets første navn var: Siegfried Jensen og Co. og startede i parcelhuset på Nyvang 20 i Sønderborg.
Firmaet startede som importør af reservedele fra en producent i Italien, Fera, der blev den første storleverandør, producerede foruden dyser, ventiler og pumpeelementer, næsten alle gængse reservedele til daværende brændstofpumper. Eftersom Siegfried Jensen var uddannet mekaniker fra Burmeister & Wain i København, var det en relativ let sag for ham at etablere firmaet og opbygge et velassorteret lager samt slå sit navn fast som specialist på området for dieselindsprøjtning.
Allerede i 1964 måtte Siegfried Jensen tage en drastisk beslutning og ændre leverandør af vitale produkter som dyser, ventiler og pumpeelementer til DUAP AG i Schweiz, da Fera var gået konkurs. Ved underskrivelsen af kontrakten med DUAP’s Willy Wojacek blev Jensendiesel ApS den første agent for DUAP med en regulær kontrakt. DUAP blev en bærende nerve i Jensendiesels leverandørportefølje, da deres produkter blev anvendt af forskellige navngivne motorproducenter. Herunder kan nævnes Allis Chalmers fra USA, der dengang var storproducent af entreprenørmateriel og havde en høj markedsandel i Danmark. Jensendiesel ApS blev hovedleverandør af indsprøjtningsdyser til alle Allis Chalmers centre i Danmark.
Siegfried Jensen rejste dengang med toget på salgsrejser i Danmark for at besøge værksteder. Reservedele havde han med i sin salgskuffert. Toget har sikkert været et billigere transportmiddel ved opstarten af firmaet og rejsen med tog har også givet Siegfried tid til eftertænksomhed.
I 1964 flyttede firmaet til Esbjerg, da Siegfried Jensens bror gik ind i foretagendet. Denne bror afgik imidlertid ved døden i 1960’erne, hvorefter Siegfried Jensen fortsatte alene. Der har været forskellige medarbejdere ansat i perioden fra midt i 1960’erne og indtil 1981. Bogholderiet blev varetaget af en dame, der var deltidsansat.
Årene midt i 1960’erne lader til at have været en begivenhedsrig tid for Siegfried Jensen og hans lille firma. Firmaet blev i 1964 omdannet til et A/S. I 1975 blev det muligt at oprette anpartsselskaber i Danmark og Siegfried omdannede firmaet til anpartsselskab, sandsynligvis for at nedbringe den ansvarlige kapital. Jensendiesel ApS fik anpartsselskabsnummer 902 og er sandsynligvis det ældste anpartsselskab (ApS) i Danmark.
Firmaets lokaliteter bestod dengang af to rum i parcelhuset på Carit Etlars Alle i Esbjerg. Et lille kontor i den ene ende af huset og et lager i bryggerset i den anden ende. For at komme fra kontoret til lageret var man nødt til at gå udendørs, da døren mellem køkken og bryggers var blokeret af lagerreoler. Siegfried Jensen var en adræt mand, så det var ikke noget problem for ham.
I 1980 ramtes Siegfried Jensen desværre af en hjerneblødning og blev indlagt på hospitalet. Efter behandlingen kom han hjem igen, men måtte dog fortsætte sit liv i en kørestol. Fru Jensen fortsatte med at betjene kunder fra det lille lager, men da hun ikke købte ind, blev lageret snart så lille, at de ikke kunne opretholde en tilfredsstillende service for firmaets kunder. De valgte at sælge firmaet til deres datter og svigersøn Maja og Henry Schneefeldt, der forinden havde mistet deres livsværk til banken under byggekrisen i starten af 1980’erne. I løbet af sommeren 1981 overtog de Jensendiesel ApS og hentede alle varer, reoler, regnskaber med mere til Avnbøløstenvej i Avnbøl, der herefter dannede rammen om firmaets eksistens, indtil det blev flyttet til Sønderborg i 1996. Reolerne blev kørt på en åben ladvogn og alle varer i deres respektive lagerskuffer blev fragtet i en VW Bus, så der var læs på.
Da Henry Schneefeldt havde haft både vognmandsforretning, betonværk og grusgrav, var han bekendt med mekanik. Desuden var han udpræget autodidakt og lærte sig de vitale grundregler i dieselindsprøjtning og lageropbygning af disse reservedele, godt hjulpet af kundernes problemstillinger. Hele firmaet kunne den gang være i et frokostskur fra den grusgrav, Henry Schneefeldt havde haft i Kruså.
Den store salgsvare først i 1980’erne var overtryksventilen F117. F-nummeret udsprang fra Fera-mærket fra de tidlige 1960’ere, 117 var et løbenummer. Denne overtryksventil blev anvendt på mange Bosch P-pumper, primært til Volvo og Scania lastvogne. Ventilen er til dato en af Jensendielsels største salgssucceser.
Henry Schneefeldt bragte Jensendiesel ApS videre frem på det danske marked og udbyggede forretningen med gode leverandører i udlandet og mange kunder i Danmark. Firmaet fortsatte med at være importør og distributør af dieselreservedele i Danmark.
Midt i 1980’erne flyttede firmaet ud af frokostskuret og ind i en tilbygning til hovedhuset på Avnbøløstenvej i Avnbøl. Kontor og lager blev udvidet til det dobbelte og der blev anskaffet en computer. Den første computer var en Hewlett Packard med touch-skærm. HP-computeren kostede den nette sum af DKK 135.000. Computeren lettede dog firmaets arbejdsgange ved fakturaskrivning og opgørelse af kundekonti.
I slutningen af 1989 måtte Henry give op overfor kræften og sønnen Finn fortsatte den daglige drift.
Den 26. november 1991 overtog Finn Schneefeldt Jensendiesel ApS og blev dermed tredje generation som leder af firmaet.
I 1995 fik Jensendiesel ApS det første EDB-netværk med egen server og to arbejdsstationer. Den store investering skulle bringe firmaet videre og gøre arbejdsgangene mere effektive med lagerstyring, økonomisystem og faktureringsløsning fra Navigator. Det sidste var et dansk produkt af høj kvalitet, der senere blev til Navision, da Navigator fusionerede med sin største konkurrent Damgård Data, for senere at blive solgt til Microsoft. I dag anvender Jensendiesel ApS det videreudviklede Navision 5,0 Dynamics.
Knap to år efter anskaffelsen af EDB-netværket var det nødvendigt at udvide firmalokaliteterne. Jensendiesel ApS flyttede derfor tilbage til Sønderborg, på adressen Agtoftsvej 3d. Her blev der bedre plads til både lager og kontorfaciliteter. Ved hjælp fra venner og bekendte blev lagerhal og kontor sat i stand og ruminddelingen ændret, så det blev mere anvendeligt – blandt andet blev kantine og kontor lagt sammen til et stort lokale.
I 2014 deltog Jensendiesel ApS med en stand på Automechanika messen i Frankfurt, hvor det nye logo blev præsenteret. Vi har derefter løbende deltaget i messer i Frankfurt, Dubai og Amsterdam.
I 2018 købte firmaet sine egne bygninger i Tørsbøl, ved Gråsten og har i dag totalt 3.400 kvm til rådighed. Alle varer modtages, registreres og lagerføres her. Ingen varer sendes direkte fra leverandør til kunde. Kvalitet vægtes meget højt og firmaets ledelse vil kun levere varer af samme kvalitet som dem, der markedsføres af OEM-producenterne.
Velkommen!
Med venlig hilsen
Finn Schneefeldt